-Avoin, ennakkoluuloton, utelias asenne kaikkeen uuteen ja ennaltakokemattomaan.

-Älä koskaan aikuistu sillä aikuisen mieli tappaa uteliaisuuden, aikuisuus on mielen myrkkyä sekä tekee sinusta vain ennakkoluuloisen ja sulkeutuneen. Lapsekas mieli on hyvää energiaa uteliaisuudelle, ennakkoluulottomuudelle ja avoimuudelle. Ole myös lapsekkaan hupsuttelevainen, "hömpsöttävä" myös julkisesti sillä se auttaa harrastuksessasi todella huomattavasti.

-Iloitse joka päivä uuden oppimisesta, uudesta tiedosta ja harrastuksestasi. Toisaalta ole itsellesi todella vihainen jos et ole oppinut uusia asioita päivittäin.

-Vihaa nipottajia, pilkunviilaajia sillä sellaiset ovat vain omaan kurjaan elämäänsä kyllästyneitä yksinäisiä sieluja joita sinun ei tarvitse pelastaa eikä kunnioittaa.

-Valjasta ”aikuisenmieliset” omaksi tiedonlähteiksi ja älä koskaan pidä ”aikuisenmielisiä” vihollisina vaan ystävysty, hakeudu sellaisten seuraan niin usein kuin vaan pystyt. ”aikuisenmieliset” kantavat sellaisia määriä uutta tietoa jonka vuoksi ”veljeily” on suotavaa.

-Kunnioita jokaista viestintäalan ammattilaisia ja ole valmis puolustamaan heitä kaikin tavoin, parhaaksi katsomallasi tavalla, sillä viestintäalan ammattilaiset juurikin antavat sinulle sen päivittäisen ilon ja syyn harrastaa maailman mielenkiintoisinta harrastusta.. Uutiset kun eivät koskaan lopu!!

-Ole äärimmäisen herkkä, kehitä herkkyyttäsi sillä vain herkät aistivat paremmin ympäristön ja siten oppivat uutta paremmin.

-Hauskuuta mieltäsi pyörittämällä päässäsi erilaisia triviatietoja.

-Ole kaikessa puolueeton ” Älä ole kenenkään puolella ja älä ole ketään vastaan”.

-Pidä mielessäsi lause ” Kauemmaksi valheista, salaliittoista, huuhaajournalismista, foliohattujournalismista, vääristelevistä tarkoitushakuisista uutisista mutta lähemmäksi todellista totuutta, virallista tietoa sitä oikeaa tietoa joka kestää tuhannetkin auringonvalot”

-Todellinen uutis-ja viestintäharrastaja kykenee seuraamaan yhtäaikaa satoja erilaisia muuttuvia uutistapahtumia, lukemaan samaan aikaan kymmenittäin erilaisia raportteja, opiskellen sisällön kokonaan ja päivittämään hallinnoimilleen uutissivuilleen uutiset lähes reaaliajassa.

Lue paljon siis todella paljon, tutki, talleta, arkistoi, hanki, opiskele ja innostu joka päivä ovat ne perusominaisuudet joita todelliselta uutisharrastajalta voidaan vaatia.

-Älä pidä itseäsi tärkeänä ja äläkä liikaa alleviivaa itseäsi vaan muista olet tekemässä yhdessä viestintäalan ammattilaisten kanssa parempaa, avoimempaa maailmaa jossa tietäminen, uuden oppiminen, oppimisen elämys on päihteitäkin rajumpi henkinen kokemus.